WhatsApp Krijgt Uitgebreidere Notificatie Opties

WhatsAppWhatsApp krijgt een nieuwe functie om notificaties met lage prioriteit weer te geven. Als deze optie is geactiveerd komen notificaties niet meer als ‘heads up’-notificatie bovenin beeld te staan. Inplaats daarvan verschijnen de notificaties enkel als icoon in de notificatiebalk.

De nieuwe optie is gevonden in de nieuwste bèta (versie 2.18.117) van WhatsApp. In de bèta kun je aangeven of de notificaties van WhatsApp prioriteit hebben of niet. Notificaties met prioriteit komen bovenaan te staan, ook als er nieuwere notificaties zijn. De functie werkt alleen vanaf Android 5.0 en hoger, omdat Google toen heads-up notificaties introduceerde. Vanaf Android 8.0 kun je ook gebruik maken van Notification Channels om de prioriteit van meldingen aan te passen voor bijvoorbeeld groepschats en privéchats.

Momenteel geeft WhatsApp notificaties met hoge prioriteit weer, maar binnenkort kun je zelf dus aangeven om de notificaties met lage prioriteit weer te geven. Het is niet mogelijk om per chat of contactpersoon de notificatie prioriteit in te stellen. Wel kun je notificaties met hoge prioriteit aanzetten voor privéchats en uitzetten voor groepschats.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.