Slechte WiFi-verbinding? Aan Deze Thuissituaties Kan Het Liggen

kpn_main_wifisignaalOf je nou klant bent van Ziggo, KPN, Vodafone Thuis of Online.nl: het is mogelijk dat je niet overal in huis je WiFi-verbinding kunt gebruiken. Dit komt omdat het signaal dan te veel wordt tegenhouden. In dit artikel lees je welke thuissituaties voor een slechte WiFi-verbinding zorgen.

Vier oorzaken voor een slechte WiFi-verbinding

Dikke muren
De kans is groot dat in jouw huis beton en isolatiemateriaal de grootste WiFi-verstoorders zijn. Niet elke modem is namelijk sterk genoeg om het signaal door dikke muren of goede isolatie te zenden. Je merkt dit dan vooral als je modem beneden staat en jij op zolder wil internetten.

Vocht
Ook vocht kan een slechte WiFi-verbinding veroorzaken. Dit komt omdat water het WiFi-signaal absorbeert. Niet alleen het water in je aquarium blokkeert het signaal. Ook vocht in de badkamer en nat wasgoed beïnvloeden de WiFi-verbinding.

Mensen
Omdat jij en ik voor 50 tot 65 procent uit water bestaan, horen wij ook tot het rijtje WiFi-verstoorders. Wees gerust: als je alleen thuis bent, merk je hiervan niet zo veel. Misschien dat de verbinding op een drukke verjaardag wel wat minder goed is.

Spiegels
Glas en spiegels weerkaatsen het WiFi-signaal. Ook dit zijn dus echte WiFi-verstoorders. Heb je op de muur tussen de modem en woonkamer een spiegel opgehangen? Dan is het mogelijk dat je in de woonkamer minder goed internet hebt.

kpn__inarticle_wifisignaal2

In een paar stappen je WiFi-verbinding verbeteren

Genoeg oorzaken dus voor een slechte WiFi-verbinding. Gelukkig kun je met een paar maatregelen zelf je verbinding verbeteren. Vergeet niet voor en na het verbeteren van je WiFi-verbinding een Speedtest te doen. Alleen dan weet je écht zeker of je internet sneller is.

  • Plaats de modem centraal, zo heeft het signaal meer ruimte om zich te verspreiden. Stop de modem dus niet weg in de meterkast;
  • Plaats de modem op een meter of hoger van de grond. Het signaal wordt namelijk automatisch een beetje naar beneden verzonden;
  • Verander de WiFi-frequentie. Hierdoor wordt het signaal minder verstoord door andere apparaten;
  • Installeer een WiFi-versterker, maar doe dit alleen als de vorige stappen niet werken. Een WiFi-versterker verlengt het signaal van je WiFi-verbinding.

Kom je er niet uit?
De meeste providers hebben monteurs die je helpen een slechte WiFi-verbinding te verbeteren. Zij helpen je de snelheid die je na de postcodecheck uitkoos te halen. Bij KPN komt deze monteur zelfs gratis langs als je een nieuw Alles-in-1 pakket hebt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.