Samsung Op Zoek Naar Nieuwe Leverancier Vingerafdrukscanners

vingerafdrukscannerNiet lang geleden werd door diverse media gemeld dat Samsung zelf vingerafdrukscanners wil produceren. Hoewel dit waar kan zijn gaan er ook geruchten rond over dat Samsung op zoek is naar een nieuwe leverancier van vingerafdrukmodules. Het zou dan voornamelijk gaan over modules die gebruikt worden in de low-end smartphones. Dit wordt gemeld door het Zuid-Koreaanse The Investor.

De modules zijn niet bedoeld voor de verwachte Galaxy S8 modellen maar voor een budget smartphone. Het technologiebedrijf ontvangt een aantal nieuwe modules voor een budget smartphone, de Galaxy On genaamd, van twee lokale leveranciers. Eén van de twee leveranciers probeert al jaren om producten te leveren aan Samsung terwijl de andere leverancier zich pas recent op deze producten richt. De twee leveranciers zullen samen naar verwachting 2 miljoen exemplaren leveren. De eerste Galaxy On werd in 2015 exclusief in China geleverd.

Als het gerucht waar is dan zou dit betekenen dat Samsung een deel van de scanners in eigen huis wil produceren, een ander deel wil inkopen van lokale leveranciers en een derde deel van de bekende namen in deze markt zoals Synaptics. De keuze voor lokale leveranciers heeft mogelijk te maken met de lagere kosten. Met lagere kosten voor de modules is het mogelijk om deze ook in budget smartphones te implementeren en niet alleen in de mid-range en premium smartphones.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.