Gooligan Malware Heeft Eén Miljoen Android-accounts Besmet

Android MalwareVolgens onderzoekers zijn meer dan een miljoen Android-accounts besmet met nieuwe malware, genaamd Gooligan. Deze malware zou onder andere onopgemerkt recenties achterlaten in de Google Play Store.

Gooligan zou in meer dan 86 apps aanwezig zijn, maar deze apps staan niet in de Google Play Store. De malware wordt dus verspreid via applicatiewinkels van derden.

Gooligan geeft zichzelf alle rechten in het Android 4 en 5-besturingssysteem, waarna de malware inbreekt in de Google-accounts van de gebruiker. Hierdoor heeft Gooligan toegang tot bijvoorbeeld Gmail, Google Photos of de Play Store. Vervolgens is het mogelijk om spam-berichten te sturen via Gmail of apps te downloaden uit de Play Store en deze vervolgens een positieve rating toekennen. Ook worden er mogelijk advertenties getoond om inkomsten te genereren.

De malware is ontdekt door Check Point Software, die hiervoor een speciale webpagina heeft aangemaakt. Op deze pagina kan je checken of je toestel is getroffen door de Gooligan malware.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.