Miljoenen Androids besmet met trojan

Een wake up call van Symantec. Volgens een rapport van het antivirusbedrijf zijn mogelijk 1 tot 5 miljoen Androidtelefoons en -tablets besmet met de Android.Counterclank spyware. Die zijn afkomstig van dertien apps die zijn gemaakt door drie verschillende ontwikkelaars. Sommige apps zijn inmiddels alweer uit de Market verwijderd. Waarschijnlijk is dat door Google gedaan. Het gaat om apps die lijken op een populair spel of een tikkeltje ondeugende apps.

Als je een van onderstaande apps hebt gedownload, verwijder deze dan meteen. Vervang ook meteen de wachtwoorden die je op je telefoon of tablet hebt staan.

Van ontwikkelaar iApps7 Inc:
Counter Elite Force
Counter Strike Ground Force
CounterStrike Hit Enemy
Heart Live Wallpaper
Hit Counter Terrorist
Stripper Touch girl

Van ontwikkelaar Ogre Games:
Balloon Game
Deal & Be Millionaire
Wild Man

Van ontwikkelaar redmicapps:
Pretty women lingerie puzzle
Sexy Girls Photo Game
Sexy Girls Puzzle
Sexy Women Puzzle

De Android.Counterclank spyware is een trojan. Het kan opdrachten van derden ontvangen en persoonlijke informatie doorsturen. Hoe vaak de apps precies zijn gedownload is niet zeker, maar uit een rekensommetje in de webversie van de Market blijkt dat Symantec aardig in de buurt komt. Ook zijn sommige schadelijke apps nog steeds te downloaden.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.