Samsung Maakt Galaxy Note 7 Onbruikbaar

samsung-galaxy-note-7Samsung heeft dit nog niet officieel bevestigd, maar volgens de laatste berichten komt de Zuid-Koreaanse fabrikant met een software-update die de Galaxy Note 7 vrijwel onbruikbaar maakt. Na de update kan de accu namelijk niet meer worden opgeladen, waardoor de phablet niet meer aangaat zodra de accu leeg is.

Samsung werkt hard om er voor te zorgen dat Galaxy Note 7-eigenaren stoppen met het gebruik van de phablet, omdat er een kleine kans bestaat dat de accu in de phablet vlam vat. Zo heeft de fabrikant eerder in Europa al een update uitgebracht die de acculading limiteert en hebben de toestellen in Nieuw Zeeland geen toegang meer tot mobiele netwerken, waardoor gebruikers niet meer kunnen bellen, sms’en of internetten.

Om volledig een einde te maken aan de Galaxy Note 7 zal Samsung volgende week waarschijnlijk beginnen met de uitrol van een update die het opladen van de accu helemaal onmogelijk maakt. Dit blijkt uit een bericht die een klant van de Amerikaanse provider U.S. Cellular heeft ontvangen. Hierin staat dat er een aanpassing zal worden gedaan in de software van de Galaxy Note 7, waardoor het toestel niet meer opgeladen kan worden.

Zowel Samsung als U.S. Cellular hebben nog niet bevestigd dat de update uitgerold gaat worden, maar de eerste Note 7-gebruikers hebben de melding over de nieuwe software-update al wel binnen. Met deze laatste update hoopt Samsung dat de resterende groep gebruikers van de Galaxy Note 7 het toestel alsnog zullen inleveren.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.