Minister Wil Verbod Voor Smartphonegebruik Op Fiets

smartphone-fietsMinister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is gestart met het voorbereiden van een wettelijk verbod voor het gebruik van smartphones tijdens het fietsen. De ministerie schrijft op haar website dat het gebruik van een smartphone op een fiets een groot risico oplevert.

Meer dan de helft van de jongeren maakt wel eens gebruik van zijn of haar smartphone tijdens het fietsen. Het bedienen van een touchscreen levert het grootste risico op, aldus Schultz van Haegen. Dit zou blijken uit onderzoeken van diverse experts van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, de Rijksuniversiteit Groningen en TNO.

Smartphone in de auto
Schultz van Haegen wil het gebruik van een smartphone ook volledig verbieden in de auto. Momenteel is het alleen verboden om de smartphone tijdens het rijden in de hand te houden, maar Schultz van Haegen wil bellen volledig verbieden. De kans op een ongeluk tijdens een telefoongesprek is namelijk vier keer hoger dan wanneer een automobilist geen belletjes pleegt.

Dit is een groot probleem: als je een paar seconden op je toestel kijkt, ben je zo een paar voetbalvelden verder met je auto. Toch zie je nu automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg. Dus we moeten verder kijken. Verbieden is een optie.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.