’96 Procent Note 7-toestellen Terug Gebracht Naar Samsung’

samsung-galaxy-note-7Samsung heeft aangegeven dat 96 procent van alle kopers van de Galaxy Note 7 hun toestel geretourneerd hebben. Hierdoor zuiden er nog iets meer dan 100.000 Note 7 toestellen in omloop zijn.

Samsung heeft de afgelopen maanden meerdere maatregelen genomen om eigenaren aan te sporen hun Note 7 terug te sturen naar Samsung. Dit is nodig omdat er een kleine kans bestaat dat de accu van de Note 7 vlam vat. Met een wereldwijde terugroepactie konden Note 7-eigenaren hun toestel weer inleveren en hun geld terugkrijgen.

Veel mensen gaven in eerste instantie echter geen gehoor aan de terugroepactie. Hierdoor heeft Samsung extremere maatregelen moeten nemen om de Note 7 minder aantrekkelijk te maken. Zo kan de phablet na de laatste update niet meer volledig worden opgeladen en heeft Samsung de mobiele netwerken van toestellen in Nieuw Zeeland geblokkeerd. Dankzij deze maatregelen hebben de meeste kopers hun toestel uiteindelijk toch ingeleverd.

Nu er wereldwijd nog maar 100.000 Note 7-toestellen in omloop zijn en deze door Samsung vrijwel onbruikbaar zijn gemaakt, zal de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA niet langer waarschuwen voor de gevaren van de Note 7 aan boord van vliegtuigen. Deze waarschuwingen op vliegvelden waren uiteraard zeer schadelijk voor de Samsung-merknaam.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.