Winst Samsung In Vierde Kwartaal 2016 Meer Dan Verdubbeld

samsungOndanks het fiasco met de Galaxy Note 7 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung Electronics in het vierde kwartaal van 2016 de nettowinst meer dan verdubbeld. Deze winst heeft Samsung vooral te danken aan de hogere prijzen van de geheugenchips en displays.

Samsung heeft in het vierde kwartaal van 2016 een omzet van omgerekend 42,6 miljard euro geboekt. Hierop maakte het bedrijf een nettowinst van ongeveer 5,7 miljard euro. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Samsung maakte bekend dat in Q4 2016 de hoogste operationele winst werd behaald in drie jaar.

Galaxy Note 7
Als Samsung geen problemen had gehad met de Galaxy Note 7 dan zou het bedrijf nog een veel hogere nettowinst hebben genoteerd. Helaas voor Samsung was dit niet het geval en heeft het bedrijf de Galaxy Note 7 van de markt moeten halen, nadat een aantal batterijen in brand waren gevlogen. Uit een onderzoek van Samsung bleek dat de problemen werden veroorzaakt door batterijen met de verkeerde maat, waardoor de accu niet goed in de behuizing van het toestel paste. Dit leidde tot oververhitting en brand.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.