Politie Wil Smartphones In Auto Blokkeren

auto-smartphoneDe politie wil opmerkelijke stappen ondernemen om meer ongelukken door smartphonegebruik in het verkeer te voorkomen. Commissaris Egbert-Jan van Hasselt wil auto’s namelijk uitrusten met apparatuur die het onmogelijk maakt om tijdens het rijden te appen of te mailen.

Volgens Egbert-Jan van Hasselt is deze drastische maatregel de enige manier om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Naast apparatuur om de smartphone mee te blokkeren wil Van Hasselt auto’s ook uitrusten met een ademslot en een snelheidsbegrenzer.

“Automobilisten gedragen zich steeds slechter. Alleen handhaven is niet meer voldoende. Je moet hun gedrag aan de voorkant beïnvloeden. Ik doe een oproep aan de politiek om hier werk van te maken.”, zei Van Hasselt in het NOS Radio 1 Journaal.

De landelijk verkeersofficier Achilles Damen noemt het plan interessant, maar wij denken dat er toch wel heel goed moet worden nagedacht of het wel zo verstandig is om een smartphone te blokkeren. Hoe zit het bijvoorbeeld met de toestellen van de passagiers? En hoe kan je je smartphone gebruiken in noodgevallen?

via [NOS]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.