Samsung Heeft Harman Overgenomen Voor 8 Miljard Dollar

Samsung HarmanDe Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung liet in november al weten in gesprek te zijn met Harman International Industries met betrekking tot een eventuele overname. Zojuist is de overname afgerond.

Samsung heeft Harman International voor 8 miljard dollar overgenomen. Harman International maakt onder andere audio producten voor auto’s. Enkele bekende consumenten merken van Harman International zijn Harman Kardon en JBL. Deze bedrijven vallen nu onder Samsung.

Samsung zal de audio producten en technologieën waarschijnlijk gaan gebruiken voor aankomende Samsung producten. Zo hebben we de merken Harman Kardon en JBL in het verleden al vaker gezien bij smartphones en accessoires van andere smartphonefabrikanten. Zo lanceerde JBL vorig jaar een modulaire speaker voor de Moto Z lijn.

De overname zal volgens Harman CEO, Dinesh Paliwal, positief zijn voor de waarde van de aandelen van het bedrijf. Ook geeft de overname nieuwe mogelijkheden voor werknemers en kan het bedrijf verder groeien door gebruik te maken van Samsung’s middelen en technologieën.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.