Dit Zijn Volgens Google De Veiligste Smartphones

Nexus 5XGoogle heeft een lijst uitgebracht met Android-smartphones die het vaakst de nieuwste beveiligingsupdates ontvangen. Dankzij deze updates zijn de toestellen beschermd tegen de nieuwste kwetsbaarheden.

Google brengt elke maand een nieuwe beveiligingsupdate uit die de nieuwste lekken dichten. Van de 1,4 miljard actieve Android-toestellen hebben volgens Google 735 miljoen toestellen het afgelopen jaar een beveiligingsupdate ontvangen. Hierdoor zijn meer dan de helft van de actieve toestellen redelijk goed beschermt tegen kwetsbaarheden.

Sommige fabrikanten rollen vaker een beveiligingsupdate uit dan andere fabrikanten. Daarom heeft Google nu een lijst vrijgegeven om consumenten te informeren welke Android-smartphones het veiligste zijn. Op de lijst staan alleen toestellen die in 2016 minstens 60 procent van alle beveiligingsupdates hebben ontvangen.

Op de lijst komen we uiteraard de toestellen van Google zelf tegen, waaronder de Google Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 en Nexus 5. De OnePlus 3, Samsung Galaxy S7 en Sony Xperia X Compact hebben volgens Google ook vrijwel alle beveiligingsupdates ontvangen. Ook de Asus Zenfone 3 en LG V20 doen het erg netjes.

via [AP]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.