Canonical Stopt Met Ontwikkelen Ubuntu Smartphone

Ubuntu smartphonesSmartphones en tablets met het Ubuntu besturingssysteem slaan niet aan. Canonical, het bedrijf achter het besturingssysteem, geeft aan te stoppen met de ontwikkelingen van zijn mobiele variant van Linux.

Mark Shuttleworth, de oprichter van Canonical en Ubuntu, schrijft in een blogpost dat zijn bedrijf na zeven jaar stopt met Unity 8. Unity 8 was een poging om de Ubuntu interface over verschillende toestellen te gebruiken. Voor de desktopversie van Ubuntu gaat Canonical weer gebruik maken van GNOME, maar de mobiele versie zal verdwijnen.

Shuttleworth laat weten dat hij zich heeft vergist over de kansen van Ubuntu. Smartphonegebruikers stappen niet graag over van een systeem dat ze al kennen naar een nieuw besturingssysteem. Zelfs als het nieuwe besturingssysteem beter is, aldus Shuttleworth.

Wat ons team heeft afgeleverd, is mooi, bruikbaar en stevig, maar ik respecteer dat de markt en de gemeenschap uiteindelijk beslissen welke producten groeien en welke verdwijnen.

De techsite The Register schrijft dat de helft van het Unity team al is ontslagen. Canonical gaat zich met Ubuntu nu meer richten op de cloud en op ‘The Internet Of Things’.

via [knack]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.