Valse Instagram-app infecteert Android toestellen met malware

Instagram is een zeer populaire foto app en werd daarom ook veel gedownload na de lancering in Google Play. Alleen mensen die de app niet via Google Play kunnen downloaden moeten oppassen voor een valse Instagram-app die malware verspreid.

Anti-virusbedrijf Trend-Micro ontdekte dat er een valse Instagram-site is waar de valse app gedownload kan worden. Zoals verwacht kunt u met de valse app Instagram-functies gebruiken, maar bevat ook malware.

Hierboven ziet u een screenshot van de nep site. De website ziet er heel erg professioneel en lijkt op de officiële Instagram site, maar het is dus een valse website en richt zich vooral op Russische Android-gebruikers. Zorg er dus voor dat u apps van bekende bronnen download, zoals Google Play en kijk voor het downloaden naar de recencies en klasseringen die de app heeft. Ook is het belangrijk om te kijken naar de machtigingen die een app nodig heeft.

Eerder werden er ook al valse Angry Birds Space apps ontekt en als de app geïnstalleerd is verstuurt de malware dure sms-berichten.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.