500px nu ook voor Android

Via Google Currents was er al een tijdje de mogelijkheid om te genieten van de foto´s op 500px, maar er is nu ook een app te vinden in Google Play. 500px is van oorsprong een website waar gebruikers foto´s van maximaal 500 pixels op konden plaatsen. Inmiddels is dat, gelukkig, meer geworden. Er was al een tijdje een app voor de iPad, en nu dus ook voor Android.

500px is geschikt voor zowel tablets als telefoons die op Android 2.2 of hoger draaien. Als je de app opent, zie je als eerste een beeldvullende vullende foto. Door over het scherm te vegen, kom je op het hoofdscherm uit. Die wordt grotendeels gevuld met foto´s. Aan de linkerkant van het scherm is een aantal mogelijkheden waar je uit kan kiezen, zoals popular, upcoming en you.

Door op de foto´s te drukken, worden ze beeldvullend weergegeven. Druk nog een keer op de foto en de informatie erover komt tevoorschijn. Nu is het onder meer mogelijk om te reageren of de foto de delen via social media. Een leuke toevoeging van 500px op een tablet is dat de app ook gebruikt kan worden als foto frame door er een slideshow op af te spelen.

Om de foto´s te kunnen zien hoef je niet lid te zijn van 500px. Wil je je foto´s aan de rest van de wereld via de app dan zijn er verschillende accounts. De eerste is gratis en hiermee kun je maximaal 20 foto´s per week uploaden. Er zijn twee verschillende betaalde accounts. Hiermee krijg je onder meer toegang tot statistieken en onbeperkte upload.

Klik hier om de app 500px te downloaden.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.