Vanaf Nu Smartphone Op Afbetaling Registreren Bij Het BKR

high-end-smartphonesDeze maand is de regelgeving rondom de Wet Financieel Toezicht (WFT) in werking gesteld voor de telecommarkt. Hierdoor moet iedereen die een smartphone met een waarde van boven de 250 euro op afbetaling koopt, een lening registreren bij het BKR in Tiel.

Telecomproviders moeten voordat zij een krediet voor een mobiele telefoon verstrekken vanaf nu eerst een inkomens- en lastentoets uitvoeren. Aan de hand van deze toets kan worden bepaald of het verantwoord is om aan consumenten een krediet te verstrekken. Naast de kredietstatus controleert de telecomprovider ook het inkomen en de woonlasten van de consument. Voortaan moeten de kosten voor telefoons apart worden vermeld van de abonnementskosten.

De regels zijn aangepast om te voorkomen dat consumenten zich in de schulden werken. De verplichte BKR-registratie heeft helaas wel invloed op de leencapaciteit. Zo kan een huizenkoper die maandelijks 15 euro betaalt voor een smartphone bij een jaarinkomen van 25.000 euro, 4.058 euro minder lenen. Hierdoor zullen naar verwachting minder mensen een abonnement in combinatie met een smartphone afnemen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *