Google Werkt Aan Mogelijke Vervanger Van Android

Google FuchsiaGoogle werkt aan een nieuw besturingssysteem voor smartphones, genaamd Fuchsia. Dit besturingssysteem kan eventueel worden gebruikt als vervanger voor Android.

Na Android en Chrome OS werkt Google aan een derde besturingssysteem, Fuchsia. Bij Android maakte Google gebruik van het open source Linux-besturingssysteem, maar voor Fuchsia maakt Google gebruik van het open-sourcesysteem Magenta. Het is niet duidelijk waarom Google een nieuw besturingssysteem aan het bouwen is, maar mogelijk heeft het iets te maken met de update-problemen van Android.

Bij de lancering van Android zou Google namelijk geen rekening hebben gehouden met het succes van Android op toestellen van andere fabrikanten, zoals Samsung. Ook liggen snelle en radicale updates niet voor de hand vanwege de afhankelijkheid van Linux. Toch gaan we ervan uit dat Fuchsia voorlopig niet in staat is om Android te vervangen, aangezien Android samen met iOS bijna de hele markt in handen heeft. Van de 430 miljoen verkochte smartphones in het laatste kwartaal van 2016 gebruikten er 350 miljoen Android (82%).

De ontwikkelingen van Fuchsia staat nog in de kinderschoenen, maar de gebruiker zou onder andere zoveel applicaties naast elkaar kunnen openen als hij wil. Zo zou je 25% van het scherm kunnen vullen met vier applicaties en de rest van het scherm met één andere. Hoe dit er precies uitziet is onduidelijk.

via [tijd.be]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.