Irisscanner Galaxy S8 Gefopt Met Uitgeprint Oog

Galaxy S8 irisscanner Jan KrisslerHacker Jan Krissler heeft het voor elkaar gekregen om de irisscanner van de Samsung Galaxy S8 voor de gek te houden door een uitgeprinte foto van een oog met een contactlens voor de smartphone te houden. Dankzij de irisscanner kan de gebruiker de Galaxy S8 in een fractie van een seconden ontgrendelen door naar de smartphone te kijken.

In de onderstaande video zien we dat het mogelijk is om de irisscanner te foppen met een foto van een oog. Krissler gebruikte hiervoor een camera met infraroodfunctie. Vervolgens printte hij een uitvergrote versie van het oog met een laserprinter en plaatste een reguliere contactlens over de foto. De Galaxy S8 registreerde de foto als echt oog, waardoor hij de smartphone kon ontgrendelen.

Volgens CCC-woordvoerder Dirk Engling is een traditionele pincode nog altijd veel veiliger dan biometrische controle. 

Het veiligheidsrisico bij een irisscan is nog groter dan bij vingerafdrukken, omdat we onze irissen vaak laten zien. Onder bepaalde omstandigheden zou zelfs een foto met hoge resolutie van het internet voldoende kunnen zijn om een iris vast te leggen.

Eerder wist Krissler onder andere de Touch ID-scanner van de iPhone 5S binnen 24 uur te foppen met een nepduim. Ook wist hij de vingerafdrukken van Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen succesvol na te maken op basis van scherpe foto’s van haar hand.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. hansz schreef:

    Beetje vreemd dat dit op diverse sites weer als nieuws-item wordt gezet. Dit was al bekend net voor de verschijning van het toestel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.