1,3 Miljoen “Belgen” Kunnen Na 7 Juni Niet Meer Bellen

belgie anonieme simkaartenMeer dan 1,3 miljoen Belgen kunnen vanaf 7 juni niet meer bellen, omdat ze ondanks de waarschuwingen hun prepaidkaart niet laten registreren.

In de strijd tegen terrorisme is in België besloten dat vanaf 7 juni van alle simkaarten bekend moet zijn wie ze gebruikt. Telecombedrijven moeten vanaf deze datum alle anonieme simkaarten blokkeren. Volgens minister van ­Telecom Alexander De Croo hebben één op de drie klanten zich nog niet geregistreerd.

Toch wil De Croo geen uitstek verlenen, omdat “die maatregel al lang bekend is“. Hij denkt ook dat veel mensen hun nummer de komende week alsnog registreren. “Het is niet zo dat 1,3 miljoen Belgen hun gsm-nummer zullen verliezen. Ik denk dat heel wat mensen misschien wachten tot het laatste moment om hun nummer te registreren.

Ook is het zeer waarschijnlijk dat veel van de anonieme SIM-kaarten simpelweg niet meer in gebruik zijn of al lang in de prullenbak liggen. Het daadwerkelijk aantal Belgen die vanaf 7 juni niet meer kunnen bellen zal daarom uiteindelijk een stuk lager liggen.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.