Onbeperkt Internet Van Tele2 In Strijd Met Europese Wetgeving

Tele2Tele2 introduceerde eerder een mobiel abonnement met onbeperkt internet voor 25 euro. Dit is tien euro goedkoper dan de onbeperkte bundel van T-Mobile. Tele2 staat tethering echter niet toe, wat volgens de Autoriteit Consument en Markt in strijd is met de Europese wetgeving.

T-Mobile besloot eerder ook al om tethering te blokkeren voor de klanten met een onbeperkte databundel. Dit deed T-Mobile om te voorkomen dat mensen misbruik zouden maken van het abonnement. Na klachten van de ACM besloot T-Mobile echter om tethering toch toe te staan.

Bij Tele2 staat al sinds 2015 in de voorwaarden dat de provider tethering verbiedt. Toch grijpt de ACM nu in, omdat de Nederlandse netneutraliteit niet toe staat dat providers het internetverkeer op de een of andere manier blokkeren. De ACM zal binnenkort een onderzoek starten naar alle algemene voorwaarden van grote providers.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. hansz schreef:

    Waarom staat er in de kopregel van dit artikel dat Onbeperkt Internet tegenstrijdig zou zijn met de Europese wetgeving terwijl het in werkelijkheid om Tethering gaat. Volgens mij zijn dit 2 verschillende zaken terwijl onbeperkt internet zeker niet tegenstrijdig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.