T-Mobile’s Datavrije Muziekbundel Niet In Strijd Met Netneutraliteit

T-Mobile-Datavrije-MuziekDe Autoriteit Consument en Markt (ACM) eiste eind vorig jaar dat T-Mobile stopte met het aanbieden van zijn dienst ‘Datavrije Muziek’. T-Mobile stapte vervolgens naar de rechter, waarna een rechtbank in Rotterdam nu heeft bepaald dat de datavrije muziekbundel van T-Mobile niet in strijd is met de regelgeving rond netneutraliteit.

T-Mobile introduceerde in december van 2016 de dienst “Datavrije Muziek”. Met deze optie kunnen klanten buiten hun bundel om onbeperkt luisteren naar bijvoorbeeld Spotify. Dit is volgens de ACM in strijd met de Nederlandse wet over de netneutraliteit en schadelijk voor concurrentie onder internetdiensten. T-Mobile is via de rechtbank nu echter in het gelijkgesteld.

Hoewel de Nederlandse wet Zero-rating niet toestaat zou Nederland niet bevoegd zijn om een verbod op te leggen omdat de Europese regels rond netneutraliteit Zero-rating wel toestaat. Zero-rating staat voor bepaalde diensten die buiten de bundel kunnen vallen.

T-Mobile gaf eerder aan de dienst te starten omdat de Europese wetgeving het toestaat. “Wij konden het dus simpelweg niet uitleggen waarom wij Nederlanders iets moesten ontzeggen wat nu gratis is en wat in België, Frankrijk, Polen of Duitsland wel mag.

De ACM is blij met de duidelijkheid van de rechtbank en weet nog niet of de organisatie in hoger beroep gaat. “De ACM heeft nog zes weken de tijd te besluiten dat wel of niet te doen. Wij zullen daarvoor eerst het besluit zorgvuldig moeten bestuderen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.