Europese Commissie Gaat Google Miljarden Boete Opleggen

GoogleBrussel is er al zeven jaar mee bezig, maar ze zijn er nu bijna uit. De Europese Commissie gaat Google een boete opleggen die kan oplopen tot in de miljarden, omdat het bedrijf zijn dominante marktpositie heeft misbruikt. Een dergelijk hoge boete is nog nooit eerder gegeven.

Dit schrijven verschillende media op basis van anonieme bronnen. Financial Times en Reuters schrijven allebei dat een beslissing van één van de drie onderzoeken naar Google deze zomer wordt verwacht. Volgens de media zal Eurocommissaris Vestager een hogere boete uitdelen dan de 1 miljard euro boete die chipfabrikant Intel in 2009 moest betalen. Dit is tot nu toe de hoogste boete voor marktmisbruik.

Een boete voor marktmisbruik kan oplopen tot 10 procent van de jaarlijkse omzet van een bedrijf. Alphabet, het moederbedrijf van Google, boekte afgelopen jaar een omzet van maar liefst 90 miljard dollar. Het bedrijf zou deze boete ontvangen, omdat Google misbruikt maakt van zijn positie als populairste zoekmachine. Zo worden eigen producten hoger in de zoekresultaten geplaatst.

Google spreekt de beschuldigingen tegen. Zo geeft het bedrijf aan dat de advertenties voor de eigen producten, zoals de Google Shop, juist nuttig zijn voor hun klanten. “Dat is niet voortrekken, dat is luisteren naar onze klanten.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.