KPN Werkt Aan Fietsslot Dat Smartphone Vergrendelt

KPN-slimme-fietsslot safe lockKPN werkt samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) aan een slimme fietsslot dat verbinding maakt met de smartphone van de gebruiker. Hierdoor zal de netwerkverbinding van de smartphone automatisch worden verbroken zodra de fiets van het slot is.

Steeds meer bedrijven werken aan manieren om smartphonegebruik in het verkeer te beperken. Ook de telecomprovider KPN denkt een manier te hebben gevonden om het gebruik van smartphones in het verkeer te beperken. De slimme fietsslot is vooral gericht op kinderen, die volgens VVN het meeste risico lopen op de fiets.

In de zomer zal een kleine groep fietsers de zogeheten Safe Lock testen. De slimme fietsslot krijgt geen fysieke sleutel, maar wordt geopend met een app op de smartphone. Als het slot open is wordt de telefoon- en dataverkeer door KPN geblokkeerd. Het noodnummer 112 blijft wel bereikbaar.

KPN laat weten dat het slot ongeveer 100 euro gaat kosten. Volgens Veilig Verkeer Nederland is de slimme slot van KPN een goede oplossing. “Het gebruik van de smartphone op de fiets zorgt voor een forse toename van het aantal verkeersslachtoffers, met name onder de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: jonge kinderen en tieners. Verbieden alleen helpt niet, het bieden van een goede oplossing wel.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.