De levensduur van je smartphone accu verlengen? Dat kan!

accuduur smartphone verlengenHeb jij ook problemen met de levensduur van de accu van je telefoon? Is hij snel leeg en heb je hem zelfs al weleens vervangen? Voor de accu’s van de oude telefoons van vroeger was het goed om deze helemaal leeg te laten gaan en daarna op te laden. Voor de telefoons van tegenwoordig is dit juist niet meer goed! Zij hebben Lithium-ion-accu’s.

Om de levensduur van je batterij optimaal te houden heeft reparatie specialist Foonz.nl de onderstaande tips opgesteld.

Welke lader gebruiken?
Gebruik altijd de originele lader van je telefoon. Is deze kapot, koop dan een nieuwe gecertificeerde lader. Als je dit niet doet, kan het gebeuren dat je telefoon te veel of te weinig spanning krijg, dat is niet goed voor de accu en zeker niet veilig.

Niet langer laden dan nodig!
 Als de accu van je toestel vol is, dan moet je hem van de stroom afhalen. Als je dit niet doet, beschadigd jouw accu hierdoor en laadt hij steeds minder goed op.

Accu niet helemaal leeg laten gaan. 
Als je er voor zorgt dat je accu niet helemaal leeg gaat, dan is dat beter voor de accu (en je blijft ook altijd bereikbaar, wat ook niet geheel onbelangrijk is). Bij voorkeur laat je de nieuwe accu’s niet leger lopen dan 40%. Als je hem verder leeg laat lopen kan dit zelfs gevaarlijk zijn, ze kunnen dan exploderen. Dit gebeurt natuurlijk maar zelden, maar het zal maar net jouw telefoon zijn die explodeert… Ook wordt er aangeraden om het toestel tot maximaal 80% op te laden en niet, zoals de meeste mensen doen, tot 100%.

Turbo-laders
Tegenwoordig zijn er ook turbo-laders te koop voor bijna alle telefoons. Als je zo’n turbo-lader gebruikt, is jouw telefoon binnen enkele minuten weer opgeladen. Dit is erg handig, maar zeker niet goed voor jouw telefoon. Hij krijgt dan in korte tijd heel veel spanning en je kunt je vast wel voorstellen dat dit niet gunstig is voor de levensduur van de accu van jouw telefoon.

Toestel aan of uit tijdens het laden?
Als je jouw toestel aan laat staan tijdens het laden, dan laadt het toestel op. Maar gelijktijdig ontlaadt het toestel ook weer. Deze twee dingen tegelijk zijn niet gunstig voor de levensduur van je accu. Het is dus beter om je telefoon uit te zetten terwijl hij opgeladen wordt.

Temperatuur

Laat je telefoon nooit in de volle zon liggen. Je telefoon (en accu) wordt op deze manier veel te warm. Een toestel warmer dan 35 graden is niet goed voor de levensduur van de accu. Ook kou is niet goed voor de accu. Het beste is het om je telefoon ergens neer te leggen waar het tussen de 0 en 35 graden is.

Als je bovenstaande tips volgt, dan zal jouw accu veel langer vol blijven en ook laadt hij beter op. Het is uiteraard niet erg als je een van bovenstaande punten toch doet (tot 100% opladen, in de zon laten liggen, etc.), maar doe dit niet te vaak. En mocht jouw accu toch niet meer goed zijn, dan kan je altijd nog een batterij vervangen. Maar indien je vanaf dat moment bovenstaande punten goed in de gaten houdt, komt het helemaal goed met de levensduur van je nieuwe accu. Veel plezier er mee!

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.