OnePlus 5-gebruikers Last Van “Jelly Scrolling Effect”

OnePlus 5 afbeeldingVerschillende gebruikers van de OnePlus 5 klagen over een bijzonder probleem. Gebruikers ervaren namelijk een “jelly scrolling effect”, waarbij het beeld tijdens het scrollen een soort gelei-achtige beweging maakt.

Eerder klaagden Nederlandse gebruikers over een niet werkende 4G-verbinding op het netwerk van Vodafone. Dit probleem is nu gelukkig opgelost dankzij een software-update, maar nu is er een ander probleem opgedoken. Op Reddit, het XDA forum en op het forum van OnePlus klagen mensen over een vreemd scroll-effect dat is te zien in de onderstaande video (na 8 minuten). Opzich lijkt het een klein probleem, maar mensen beginnen zich er steeds meer aan te ergeren.

Het lijkt er op dat afbeeldingen en teksten langzaam uitgerekt worden tijdens het scrollen, alsof een deel van het scherm niet gelijktijdig ververst wordt. Veel OnePlus 5-gebruikers ervaren dit probleem niet, maar op de eerder genoemde sites komen steeds meer meldingen binnen van mensen die hier wel last van hebben. Het probleem heeft mogelijk te maken met de Vertical Sync (VSYNC), waarbij de framerate niet gelijkmatig ververst. Een andere mogelijkheid is een probleem met de grafische drivers in de kernel.

OnePlus is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.