DJI Gaat Drones Voorzien Van Privémodus

DJI MavicDe Chinese drone-fabrikant DJI gaat zijn drones voorzien van een speciale privémodus, waarbij geen gegevens worden gedeeld via het internet.

Volgens The Verge is de privémodus een reactie op de privacyzorgen rond het bedrijf. Zo heeft het Amerikaanse leger onlangs besloten om geen DJI-apparatuur meer te gebruiken vanwege zorgen over cyberkwetsbaarheden.

In de nieuwe privémodus is het nog steeds mogelijk om video te streamen naar een smartphone of tablet, maar worden geen gegevens meer via internet gedeeld met DJI. Ook is het streamen naar videosites niet mogelijk als de privémodus is ingeschakeld.

DJI laat weten dat de functie niet op alle plekken mogelijk is, omdat de wetgeving op bepaalde locaties vereist dat drones een internetverbinding hebben. De functie zal de komende weken worden toegevoegd via een software-update.

Steeds meer mensen gebruiken een drone voor het maken van leuke YouTube video’s of de beste vakantie selfies. Doordat steeds meer consumenten behoefte hebben aan camera-drones, worden de drones steeds compacter en “goedkoper”. Zo is de DJI Phantom 3 hier in combinatie met de couponcode “DJIP3” al verkrijgbaar voor €343.63. De nieuwe DJI Mavic Pro is verkrijgbaar voor €795.61, in combinatie met de couponcode “DJIMavic15“.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.