Google Haalt 300 Apps Uit Play Store Vanwege Deelname Botnet

Android MalwareVerschillende internetbedrijven hebben bij Google aangegeven dat honderden apps in de Play Store deel uitmaken van een botnet. Google heeft de apps vervolgens uit de Play Store gehaald, maar het is opvallend dat zoveel apps ondanks de controle worden doorgelaten.

Dat de Play Store alles behalve waterdicht is blijkt opnieuw nadat in totaal 300 apps zijn gevonden die deelnamen aan een botnet dat al sinds begin augustus actief was.

Onderzoekers van Akamai, Cloudfare, Flashpoint, Oracle Dyn, Team Cymru en RiskIQ ontdekten eerder deze maand dat verschillende content delivery networks (CDN’s) slachtoffer werden van een ddos-aanval. Deze ddos-aanval was opgezet door een botnet. Op zijn hoogtepunt gebruikte het netwerk zo’n 120.000 unieke IP’s per uur van toestellen afkomstig uit honderd landen. Onderzoekers konden via de logbestanden achterhalen welke apps deelnamen aan het botnet.

De geïdentificeerde apps maakten contact met een centrale server die hen kon opdragen om aanvallen uit te voeren. Het ging om applicaties zoals mediaspelers, apps om beltonen mee te beheren en om andere apps die gebruik maakten van bestandsbeheer. De apps zijn ondertussen niet meer in de Play Store aanwezig.

via [dutchIT]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.