Belang Van Mobiele Websites

mobiel vriendelijke websiteSmartphones en tablets worden steeds vaker gebruikt om te surfen op het internet, maar nog niet alle websites zijn geoptimaliseerd voor kleine schermen. Speciaal voor de webdesigners en app ontwikkelaars hebben wij even wat punten op een rijtje gezet om aan te tonen hoe belangrijk mobielvriendelijke websites zijn.

Er zijn meer dan 1,2 miljard mensen die gebruik maken van het mobiele internet. Ruim de helft hiervan gebruikt het internet ook om aankopen te doen. Het mobiele publiek is dus enorm groot en er is veel geld te verdienen aan mobiele gebruikers. Een goedwerkende en aantrekkelijke mobiele website is dus erg belangrijk om publiek aan te trekken. Je kunt tegenwoordig gelukkig makkelijk een mobiele website laten maken.

Voor Google heeft een mobiel vriendelijke website meer waarde dan een website die alleen geschikt is voor de desktop. Websites die zijn geoptimaliseerd voor smartphones en tablets worden namelijk hoger in de zoekresultaten weergegeven, waardoor je meer bezoekers zult ontvangen. Zelfs als het grootste gedeelte van je bezoekers je website gewoon via de desktop bezoeken is het dus belangrijk om je website alsnog mobielvriendelijk te maken.

Mobielvriendelijke websites genereren meer ad-inkomsten. Gemiddeld klikken bezoekers namelijk vaker op reclame, omdat de reclames duidelijker (groter) worden weergeven op mobiele schermen. Ook delen mobiele bezoekers vaker content via social media, waardoor je website meer promotie ontvangt, en doen mobiele bezoekers vaker aankopen.

Heb je een mobiele app voor je website of product? Dan is een mobielvriendelijke website uiteraard extra belangrijk. Veel van je bezoekers zullen je website waarschijnlijk bezoeken nadat ze je app hebben gebruikt. Dit zal vrijwel altijd op de mobiel plaatsvinden.

Hieronder hebben wij nog even een aantal punten op een rijtje gezet waarmee je rekening moet houden bij het opbouwen van je mobiele website:

  • Is mijn website binnen drie seconden volledig geladen?
  • Worden de belangrijkste punten bovenaan de website weergegeven?
  • Is de lettertype correct en goed leesbaar?
  • Is het makkelijk om te navigeren door de website?
  • Zou je de website zelf bezoeken als de website niet van jou was?

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.