HTC Legt Aandelenhandel Stil

HTCHTC heeft aangekondigd de aandelenhandel van het Taiwanese bedrijf stil te leggen. Geruchten spreken over een mogelijke overname door Google, maar HTC wil niet reageren op deze geruchten.

Het gaat slechts met HTC, een fabrikant bekend van zijn smartphones en de VR-bril HTC Vive. Alhoewel het niet slecht gaat met de VR-divisie van het bedrijf, draait HTC wel elk kwartaal verlies vanwege de te sterke concurrentie op de smartphonemarkt. Volgens de laatste geruchten zou Google interesse hebben in een overname van HTC.

Vijf jaar geleden nam Google het noodlijdende bedrijf Motorola over. Google kreeg het echter niet voor elkaar om Motorola weer een succesvol bedrijf te maken en verkocht Motorola later met een verlies door aan Lenovo. Het zou dus opmerkelijk zijn als Google opnieuw een poging wil wagen met HTC. Aan de andere kant is het ook weer niet heel gek, want HTC is ook verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de  productie van de Nexus en Pixel-toestellen. Mogelijk zou Google het bedrijf willen overnemen om de volledige controle te hebben over de productie.

via [numrush]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.