“Samsung Verdient Meer Aan iPhone X Dan Aan Galaxy S8”

Apple iPhone XDat Samsung een belangrijke rol speelt bij de productie van de iPhone’s wist je misschien al, maar dat Samsung meer verdient aan onderdelen voor de iPhone X dan aan Samsung’s eigen Galaxy S8 is interessant nieuws.

The Wall Street Journal schrijft dat Samsung een belangrijke rol speelt bij de productie van de iPhone X, omdat het Zuid-Koreaanse bedrijf de enige partij is die de OLED-schermen levert. Ook is Samsung verantwoordelijk voor het leveren van de NAND-geheugenchips. Volgens de WSJ zal Samsung hiermee uiteindelijk 4 miljard dollar meer verdienen dan dat het bedrijf aan de Galaxy S8-onderdelen verdient. Samsung zou per verkochte iPhone X ongeveer 110 dollar verdienen. Dit komt neer op 10 procent van de verkoopprijs.

Voor het “normale publiek” lijken Apple en Samsung zeer agressieve concurreren, maar de concurrentiestrijd tussen de twee bedrijven is achter de schermen een stuk minder hevig. Zo schrijft The Wall Street Journal dat Samsung-werknemers Apple intern ‘LO’ noemen, wat staat voor ‘Lovely Opponent’. Samsung verdient dus dik geld aan het succes van eigen producten, maar ook aan het succes van Apple.

Samsung en Apple werken al een zeer lange tijd samen. Zo is Samsung al sinds de iPod verantwoordelijk voor het leveren van flashgeheugen.

via [iphoned.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.