Huawei Zal Apple Qua Marktaandeel Snel Inhalen

HuaweiHuawei geeft al meerdere jaren aan dat het bedrijf verwacht in de toekomst de grootste smartphonefabrikant ter wereld te zijn. Zo verwacht de Chinese fabrikant in 2021 zowel Samsung als Apple hebben ingehaald, de huidige nummer 1 en 2. Volgens onderzoeksfirma IDC kan Huawei Apple volgend jaar echter al inhalen.

Huawei verwacht Apple qua verkoopcijfers in 2019 in te halen, maar volgens onderzoeksfirma IDC kan Huawei volgend jaar al op de tweede plek staan. Huawei verscheepte in het tweede kwartaal van dit jaar namelijk 41 miljoen toestellen, nu nog goed voor een derde plaats. Het marktaandeel is hiermee echter slechts 0,7 procent kleiner dan die van Apple. Met de onlangs geïntroduceerde Mate 10 is het goed mogelijk dat Huawei de aankomende perioden meer toestellen weet te verkopen dan Apple.

Als we naar de gemaakte omzet kijken dan komt Huawei nog lang niet in de buurt bij de twee top-fabrikanten. De toestellen van Huawei zijn doorgaans namelijk een stuk goedkoper dan de toestellen van Samsung en Apple. Dit is echter wel één van de redenen dat Huawei zo succesvol is.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.