EU Nog Steeds Ontevreden Over Data-uitwisseling WhatsApp En Facebook

Facebook Messenger vs WhatsAppIn een open brief aan WhatsApp-CEO Jan Koum geven privacytoezichthouders in Europa aan dat ze nog steeds ontevreden zijn over de manier waarop WhatsApp informatie wil delen met Facebook.

In de brief vraagt de Artikel 29-werkgroep om “eerlijk en transparant om te gaan met data, Europese privacywetten te volgen en samen te werken met Europese privacytoezichthouders.” Volgens de werkgroep wordt niet expliciet genoeg gevraagd naar toestemming voordat data wordt gedeeld en worden gebruikers onvoldoende geïnformeerd bij het maken van een keuze.

De Artikel 29-werkgroep is afgelopen jaar al vaker in contact geweest met WhatsApp, nadat het bedrijf een nieuw privacybeleid vastlegde. In het nieuwe privacybeleid staat dat WhatsApp data mag delen met moederbedrijf Facebook. Volgens de Artikel 29-werkgroep hebben gebruikers op deze manier echter onvoldoende controle over hun data.

WhatsApp stopte vorig jaar tijdelijk met het delen van data in Europa, in afwachting van Europees onderzoek. WhatsApp heeft de volgende reactie achtergelaten:

Het afgelopen jaar hebben we in contact gestaan met de privacycommissies om uit te leggen hoe onze voorwaarden van 2016 en de privacy update van toepassing zijn op WhatsApp-gebruikers in Europa. We blijven ons houden aan de geldende regelgeving en blijven daarnaast samenwerken met de Europese instanties om hun vragen te beantwoorden.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.