“Facebook Wil Betaaldienst Maken Van Facebook Messenger”

Facebook MessengerDe techsite The Information schrijft dat Facebook van plan is om een betaaldienst te maken van Facebook Messenger. Zo heb je straks alleen maar een smartphone met de Messenger-app nodig om te betalen in online winkels en fysieke winkels.

The Information heeft dit ontdekt door in de broncode van de Messenger-app te kijken. Hierin zijn verwijzingen gevonden naar een dergelijke betaalfunctie. Facebook heeft zelf nog niks bevestigd.

Het is niet een totale verrassing dat Facebook werkt aan een eigen betaaldienst. Het social media bedrijf werkt namelijk al langer aan dergelijke functies. Zo kunnen Amerikaanse gebruikers al geld naar elkaar overmaken via de Messenger-app, en test Facebook ook een “koopknop”. Dankzij deze knop kan je producten rechtstreek via de Facebook site aanschaffen, zonder eerst naar de bijbehorende webwinkel te surfen.

Eigen betaaldiensten lijken steeds aantrekkelijker te worden voor grote bedrijven. Zo kennen we Apple Pay, Samsung werkt aan Samsung Pay en Google werkt aan een eigen Hands Free-app waarmee je contactloos kunt betalen. Facebook kan dan uiteraard niet achterblijven. Wanneer de betaaldienst van Facebook zal worden uitgerold is niet bekend.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.