Snapchat Presenteert Slechte Kwartaalcijfers

SnapchatUit de kwartaalcijfers van Snapchat, die moederbedrijf Snap deze week heeft vrijgegeven, blijkt dat de app er het afgelopen kwartaal slechts 3 miljoen nieuwe actieve gebruikers heeft bijgekregen. Ook draaide het bedrijf een lagere omzet dan verwacht en is de Snapchat Spectacles geen succes.

Met de drie miljoen extra gebruikers telt Snapchat nu 178 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Analisten hadden echter gerekend op 8 miljoen nieuwe gebruikers in het derde kwartaal van dit jaar. Aan de hand van de nieuwe cijfers kunnen we concluderen dat de concurrent Instagram het met 300 miljoen actieve gebruikers een stuk beter doet.

Een reden voor de lagere omzet heeft te maken met een verandering in de manier van adverteren. Hierdoor is de omzet uit reclame met 60 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet kwam het afgelopen kwartaal uit op 207,9 miljoen dollar (179,4 miljoen euro), ongeveer 28 miljoen minder dan verwacht. In het derde kwartaal van 2016 draaide Snapchat een omzet van 128,2 miljoen dollar.

Ondanks de hogere omzet noteerde het bedrijf een nettoverlies van 443 miljoen dollar (382,2 miljoen euro). Vorig jaar in dezelfde periode noteerde het bedrijf een nettoverlies van 124,2 miljoen dollar.

Een gedeelte van dit verlies is te danken aan de te hoog ingeschatte vraag naar de Spectacles-brillen. Zo moest het bedrijf een afschrijving van 39,9 miljoen dollar op onverkochte Spectacles-brillen noteren. Kort na het presenteren van de negatieve resultaten daalde de aandelenprijs van Snap met 20 procent.

Snap CEO Evan Spiegel laat weten dat Snapchat binnenkort opnieuw ontworpen wordt, om de app een stuk gemakkelijker te maken.

Eén ding dat we al door de jaren heen horen is dat Snapchat moeilijk te begrijpen of te gebruiken is, en ons team werkt hard om op deze feedback te reageren.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.