Samsung Werkt Aan Accu Die 5 Keer Sneller Oplaadt

Samsung LogoDe Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung werkt aan een nieuwe accu die 5 keer sneller oplaadt dan gemiddeld. De ‘grafeenbatterij’ heeft ook meer capaciteit dan de huidige accu’s.

De accuduur van smartphones is één van de grootste obstakels voor fabrikanten. De capaciteit van accu’s is al een lange tijd vrijwel gelijk gebleven, waardoor smartphones vaak niet langer dan één of twee dagen meegaan. Waar we wel een vooruitgang zien is de snelheid waarmee accu’s worden opgeladen.

Samsung werkt nu aan een accu met een coating van grafeen. Deze grafeencoating verhoogt de stabiliteit en geleiding van een Lithium-ion batterij, waardoor je meer stroom in een batterij kwijt kunt. De capaciteit kan hierdoor met ongeveer 45 procent omhoog en de accu is na 12 minuten aan de lader volledig opgeladen.

Deze ontwikkelingen klinken erg interessant, maar het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat Samsung de grafeenbatterij kan verwerken in zijn smartphones. De ontwikkelingen zijn in ieder geval in volle gang.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.