EU mobiel wordt goedkoper

Als Android gebruiker is bellen wel het laatste wat je zult doen met je toestel en inmiddels behoord SMS-en ook tot een zeldzame handeling. Misschien wel daarom heeft het Europees Parlement besloten tot het verder omlaag brengen van de kosten voor mobiel bellen, SMS-en maar vooral ook de kosten voor data gebruik in het buitenland. Op dit moment zijn de kosten voor deze roaming diensten in het buitenland nog maximaal 35 cent voor bellen, 11 cent voor SMS-en en bestaat er nog geen maximum voor data gebruik. Vanaf 1 juli 2012 zal bellen nog maximaal 29 cent per minuut , een SMSje nog max 9 cent en 1 MB data max 70 cent gaan kosten. Het ontvangen van een telefoon gesprek in het buitenland kost vanaf die datum nog maximaal 8 cent per minuut.

Deze tarieven zullen de aankomende twee jaar nog verder omlaag gaan en zijn geldig tot 30 juni 2017. Voor de duidelijkheid staan hieronder alle tarieven op en rij.

Kosten van roaming in de EU in centen

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.