Qualcomm Onthult Eerste Details Snapdragon 845

Qualcomm-SnapdragonQualcomm heeft de eerste details van de Snapdragon 845 bekendgemaakt. De Snapdragon 845 is de opvolger van de Snapdragon 835, die onder andere aanwezig is in de Samsung Galaxy S8 en de Xiaomi Mi Mix 2. De Snapdragon 845 is 25 tot 30 procent sneller en 30 procent zuiniger dan de vorige generatie.

Qualcomm heeft laten weten dat de Snapdragon 845 een aantal nieuwe functies heeft, zoals 4K HDR-video-opnames en verbeterde AI-verwerking. De chipset is gebaseerd op een 10nm procedé en heeft een geheel nieuw ontworpen architectuur. Hierdoor is de chipset niet alleen sneller, maar ook zuiniger. Qualcomm heeft aangegeven dat het bedrijf zich met de Snapdragon 845 vooral wil richten op AI, security, connectiviteit en performance.

De Snapdragon 845 is uitgerust met een Adreno 630 grafische processor en een Spectra 280 image signal processor (ISP). Deze twee processoren zorgen ervoor dat Ultra HD premium mogelijk is en dat de Snapdragon 845 meer kleuren kan verwerken op een grotere helderheid. Ook zorgen de processoren voor verbeterde beeldstabilisatiemogelijkheden en verbeterde foto’s en video’s in donkere omgevingen.

De Snapdragon 845 heeft ook ondersteuning voor een aantal populaire AI-frameworks, waaronder Google’s TensorFlow, Facebooks Caffe 2 en het nieuwere Open Neural Exchange Network. Dit in combinatie met een aantal nieuwe AI-functies “Kunstmatige intelligentie” vergroot het potentieel van bijvoorbeeld AI-assistenten.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *