USB-C DAC: Qualcomm Komt Met Oplossing Voor Ontbreken Koptelefoonsluiting

QualcommOok al zijn veel consumenten het er niet mee eens, steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om de nieuwste smartphones niet meer uit te rusten met een 3.5mm koptelefoonaansluiting. Qualcomm heeft nu een ‘oplossing’ bedacht voor deze ontbrekende aansluiting.

De Aqistic HiFi DAC AQT1000 is een nieuwe DAC “Aqistic HiFi digital to analoque converter” die de digitale signalen omzet naar akoestische signalen. Hoe beter de DAC hoe beter de muziekkwalitiet die je hoort op je hoofdtelefoon.

De AQT1000 van Qualcomm is gemaakt voor de USB C-poort op een smartphone. Aan de andere kant van de dongle plug je je 3.5 mm koptelefoon. Hierdoor krijg je betere geluidskwaliteit dan dat je gewend bent. Momenteel is de technologie van Qualcomm alleen aanwezig in de Aqistic HiFi DAC AQT1000, maar het bedrijf zal de technologie ook aanbieden aan andere bedrijven.

Alhoewel het goed is om te zien dat bedrijven de geluidskwaliteit van toestellen met een ontbrekende 3.5mm koptelefoonaansluiting willen verbeteren, onze voorkeur gaat nog altijd uit naar een smartphone met 3.5mm koptelefoonaansluiting. Wat denken jullie?

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.