Consumentenbond: “Koop Geen Samsung Galaxy S7”

samsung-galaxy-s7De consumentenbond geeft het advies om de Samsung Galaxy S7 en de S7 Edge niet meer te kopen. De toestellen zijn volgens de vereniging na maart 2018 niet meer veilig. Samsung heeft de toestellen in maart van 2016 op de markt gebracht.

Het klinkt raar, maar de consumentenbond adviseert mensen om geen Samsung Galaxy S7,  Samsung Galaxy S7 Edge of Samsung Galaxy J3 (2016) te kopen. Deze drie toestellen krijgen na maart mogelijk geen software-updates meer en dit maakt de toestellen volgens de consumentenbond onveilig. Nieuwe updates brengen namelijk nieuwe functies en oplossingen voor beveiligingsproblemen met zich mee.

Samsung belooft elke smartphone minimaal twee jaar lang te voorzien van Android-updates. Het is dus goed mogelijk dat de Galaxy S7 na maart alsnog updates ontvangt. Ook rolt Samsung minimaal drie jaar beveiligingsupdates uit. Deze beveiligingsupdates brengen oplossingen voor de laatste beveiligingsproblemen met zich mee. Wij begrijpen het advies van de consumentenbond dan ook niet echt, aangezien de eerder genoemde toestellen nog meer dan een jaar worden voorzien van beveiligingsupdates.

Ook is het raar dat de consumentenbond specifiek de toestellen van Samsung noemt, aangezien vrijwel alle fabrikanten twee jaar lang software-updates beloven. De Consumentenbond gaat al langer achter Samsung aan, maar zonder succes. Zo spande de vereniging in 2016 ook al een kort geding aan vanwege het update-beleid van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Een Amsterdamse rechtbank oordeelde toen echter dat er niks aan de hand was.

Samsung heeft de volgende reactie achter gelaten:

Wij garanderen consumenten dat wij onze smartphones tenminste twee jaar vanaf de productintroductie in Nederland met softwareupdates ondersteunen. Wij zijn een van de weinigen in de markt die deze garantie geven. Deze garantie van twee jaar betekent niet dat we bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S7 die in maart 2016 geïntroduceerd is, in maart 2018 stoppen met de ondersteuning van dit toestel. Zo hebben wij dit jaar de Samsung Galaxy S6 uit 2015, S5 uit 2014 en S4 uit 2013 van updates voorzien. De Samsung Galaxy S6 heeft begin december nog een update gehad.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.