Vivo Is Eerste Fabrikant Met Vingerafdrukscanner In Smartphonescherm

Vivo SynapticsNiet Samsung, niet Apple, maar de Chinese fabrikant Vivo is de eerste smartphonefabrikant die een vingerafdrukscanner in het scherm van een smartphone heeft verwerkt. Dit heeft Synaptics, het bedrijf die deze technologie mogelijk maakt, aangekondigd.

Eerder deze week kondigde Synaptics een vingerafdrukscanner aan die in het scherm van een smartphone kan worden verwerkt. Ook liet Synaptics weten dat één van de top vijf beste smartphone-fabrikanten van dit moment al een bestelling heeft geplaatst. De meeste media ging ervan uit dat het hier om Samsung ging, maar Synaptics heeft nu aangekondigd dat Vivo de fabrikant is dat als eerste de vingerafdrukscanner zal gebruiken. Vivo is een zusterbedrijf van OnePlus en Oppo, en is in China en andere Aziatische landen erg succesvol.

De optische vingerafdrukscanner van Synaptics zit onder het glas van de smartphonescherm verwerkt. Hierdoor is het mogelijk om de smartphone te ontgrendelen door je vinger op het scherm te houden. Dit werkt zelfs wanneer je vinger nat is. Ook is het ‘Clear ID’-systeem volgens Synaptics twee keer zo snel als Apple’s Face ID.


Wij zijn erg nieuwsgierig naar de smartphone van Vivo. Wij hebben in Azië al verschillende Vivo-toestellen vastgehouden en wij denken dat de fabrikant in de toekomst erg groot gaat worden.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *