Purism Werkt Aan Linux-smartphone

Purism-5-PureOS-LinuxVrijwel alle smartphones draaien op Android en iOS, maar af en toe doet een bedrijf een poging om een smartphone met een ander besturingssysteem op de markt te brengen. Purism heeft een crowdfundingcampagne gestart om 1,5 miljoen dollar op te halen voor een Linux-smartphone.

Het Amerikaanse bedrijf Purism bouwt normaal Linux-laptops, maar doet nu een poging om een smartphone te introduceren die draait op een volledige Linuxdistributie genaamd PureOS. De smartphone zou vooral interessant moeten zijn voor mensen die zich zorgen maken om hun privacy.

De zogeheten Librem 5 kost op de crowdfunding-pagina $599 en beschikt onder andere over een 5-inch display, een i.MX6 of i.MX 8 CPU, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart en een 3,5mm headphone jack. Alle specificaties zullen pas definitief zijn als de crowdfundingcampagne beëindigd is, om de best beschikbare componenten op dat moment te kunnen gebruiken. De smartphone zal in januari 2019 op de markt moeten verschijnen.

via [webwereld]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.