Synaptics Werkt Aan Vingerafdrukscanner Die In Smartphonescherm Zit

vingerafdrukscannerSynaptics heeft een vingerafdrukscanner ontwikkeld die in het scherm van een smartphone kan worden verwerkt. Zo zit de vingerafdrukscanner dus niet onder het scherm, maar op een specifiek stuk glas dat net zo werkt als een normale vingerafdrukscanner.

De nieuwe scanner van Synaptics heet Clear ID FS9500 en is speciaal ontwikkeld voor smartphones (en tablets) met zeer dunne randen. Hierdoor hoeven fabrikanten de vingerafdrukscanner niet meer te verplaatsen naar de achterkant. De meeste consumenten zien namelijk liever een vingerafdrukscanner aan de voorkant van een smartphone.

Het is nog onduidelijk welke smartphones zullen worden uitgerust met de nieuwe vingerafdrukscanner van Synaptics, maar het bedrijf heeft aangegeven dat één van de top vijf beste smartphone-fabrikanten van dit moment al een bestelling heeft geplaatst. Het bedrijf heeft de woorden ‘bezel-free oled infinity displays’ gebruikt, wat de indruk wekt dat Samsung de vingerafdrukscanner zal gebruiken. Samsung noemt de langwerpige schermen op zijn vlaggenschip-toestellen namelijk Infinity Displays.

Consumers prefer fingerprint authentication on the front of the phone, and with the industry quickly shifting to bezel-free OLED infinity displays, the natural placement of the fingerprint sensor is in the display itself. Synaptics’ Clear ID fingerprint sensors are faster, more convenient, and more secure than alternative biometrics, and this optical technology represents a major innovation shift and opportunity for the smartphone market.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.