HMD Global Verkocht In Derde Kwartaal 2,8 Miljoen Nokia-smartphones

HMD Nokia 8HMD Global heeft in het derde kwartaal van dit jaar 2,8 miljoen smartphones verkocht onder de Nokia-merknaam. Dit blijkt uit schattingen van onderzoeksbureau Counterpoint Research.

HMD Global is sinds 2017 verantwoordelijk voor de productie van Nokia-smartphones. In een korte tijd heeft de fabrikant een hele reeks Android-toestellen op de markt gebracht, waaronder de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en de Nokia 8. Dankzij de introductie van deze smartphones lijkt Nokia weer een sterke speler te worden op de smartphonemarkt.

In het derde kwartaal heeft de fabrikant ongeveer 2,8 miljoen Nokia-smartphones verkocht. Dit is een leuk aantal, maar komt niet in de buurt van de 85 miljoen van Samsung of de 26 miljoen van Xiaomi. Toch zijn de verkoopcijfers al flink gegroeid in vergelijking met begin 2017. Ook doet HMD Global het goed als je de fabrikant vergelijkt met Google. Zo wist Google in een halfjaar tijd maar slechts 2,1 miljoen Google Pixel-toestellen te verkopen.

Wij denken dat HMD Global in 2018 nog flink zal groeien. Dit zal dan onder andere te danken zijn aan de komst van de Nokia 9.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.