Goede Kwartaalcijfers Voor Samsung Dankzij Chipdivisie

SamsungDe Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft een goede eerste kwartaal achter de rug. De positieve cijfers zijn vooral te danken aan de verkoop van chipsets en geheugenchips.

Samsung heeft informatie gedeeld over de cijfers van het eerste kwartaal van 2018. Dit is het eerste kwartaal waarin ook de verkoop van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ worden meegenomen. Het gaat momenteel nog om niet-definitieve cijfers. De definitieve cijfers worden later deze maand gepubliceerd.

Samsung verwacht een operationele winst van 15,6 biljoen Koreaanse won te kunnen noteren. Dit is een stuk meer dan de 9,9 biljoen Koreaanse won in het eerste kwartaal van 2017. De stijging van 58% is onder andere te danken aan het onderdeel dat geheugenchips fabriceert. 15,6 miljard Koreaanse won is omgerekend ongeveer 12 miljard euro.

De totale omzet kwam in Q1 2018 neer op ongeveer 60 biljoen Koreaanse won, tegenover 50,5 biljoen Koreaanse won in Q1 2017. Aan het eind van deze maand zal Samsung de definitieve cijfers bekendmaken en dan weten we waarschijnlijk ook meer over de verkoopcijfers van de Galaxy S9 en Galaxy S9+.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.