GoPro Stopt Met Maken Van Drones

GoPro KarmaGoPro is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de bekendste naam in de action-camera markt. Actieve en sportieve consumenten gebruiken tegenwoordig echter niet alleen een ‘action camera’ om hun avontuur mee te filmen, maar ook een drone. GoPro bracht daarom eind 2016 de GoPro Karma op de markt. De eerste drone van GoPro is echter geen groot succes en daarom heeft het bedrijf zojuist aangekondigd te stoppen met de productie van drones.

De GoPro Karma is niet het succes geworden waarop het bedrijf had gehoopt. Zo zorgde een bug op de eerste exemplaren ervoor dat de Karma drone soms zomaar uit de lucht kwam vallen. Deze bug is ondertussen opgelost, maar het heeft de Karma drone een slechte naam gegeven. Ook is de concurrentie van onder andere DJI erg sterk.

GoPro heeft daarom aangegeven dat de GoPro Karma voorlopig de enige drone zal blijven die het bedrijf heeft uitgebracht. Ondanks de eerdere problemen schrijft GoPro dat de Karma het met een tweede plek op de markt voor consumentendrones goed heeft gedaan, maar dat de drone markt “extreem competitief” is. Ook zijn de steeds strengere regels rondom consumentendrones een bedreiging voor het succes van de drone.

GoPro zal de Karma blijven verkopen totdat de voorraad opraakt. Ook blijft het bedrijf de drone ondersteunen. Een nieuwe GoPro drone hoeven we de komende jaren echter niet te verwachten.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.