DJI Spark: DJI Introduceert Zeer Kleine Drone

DJI SparkDJI heeft zijn allernieuwste drone aangekondigd. De zogeheten DJI Spark is een stuk kleiner dan de populaire DJI Mavic, en is onder andere te besturen met je smartphone.

DJI is een Chinees merk die al verschillende succesvolle drones op de markt heeft gebracht. Vorig jaar introduceerde DJI de super compacte DJI Mavic, maar dit jaar komt de fabrikant met een nog veel kleinere drone. De DJI Spark is ideaal voor mensen die veel reizen en voor mensen die voor het eerst een drone kopen. De DJI Spark is namelijk niet alleen kleiner, maar ook een stuk minder duur. In Europa krijgt de drone een adviesprijs mee van rond de 599 euro.

De DJI Spark weegt slechts 275 gram en is niet veel groter dan een smartphone. De drone is te besturen met een smartphone of met een bijbehorende controller. De ingebouwde camera is voorzien van een 2-axes gimbal die de beelden van de 12 megapixel camera zal stabiliseren. De DJI Spark kan in tegenstelling tot de andere drones van DJI geen 4K-video’s opnemen. De maximum resolutie is 1080p (1920 x 1080 pixels).

De DJI Spark is verder uitgerust met verschillende sensoren waardoor de drone automatisch terug naar “huis” kan vliegen. Ook kan de drone automatisch obstakels ontwijken en kan de gebruiker de drone bedienen met handgebaren. De drone is verkrijgbaar voor 599 euro in de kleuren wit, blauw, groen, rood en geel en zal geleverd worden vanaf 15 juni.

DJI heeft verschillende “pre-release prototypes” opgestuurd naar bekende YouTubers. De reviews zijn erg positief, waardoor DJI straks waarschijnlijk niet alleen marktleider is op de professionele drone markt, maar ook op de markt voor “toy drones / mini drones”.

Voor meer informatie kun je terecht op drone-verkoper.nl.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.