Nederlanders Gebruiken Smartphones Steeds Gevarieerder

high-end-smartphonesMarktonderzoeker GfK heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de gebruikerstrends van smartphonegebruikers. Hieruit blijkt dat Nederlandse consumenten de smartphone voor steeds meer verschillende taken gebruiken, terwijl de variatie bij tabletgebruikers juist afneemt.

Uit het onderzoek blijkt dat consumenten de smartphone steeds vaker gebruiken voor internet, bankieren, sociale media en online shoppen. Bij tablets daalt het gebruik van deze functies juist. Alleen het kijken van tv-programma’s en videofilmpjes neemt op zowel de smartphone als op de tablet toe.

Ook neemt het gebruik van Instagram en Snapchat toe, terwijl het gebruik van Facebook en Twitter juist stabiliseert. Vooral jongeren gebruiken steeds vaker Instagram en Snapchat, en steeds minder vaak Facebook. Ook gebruiken steeds meer mensen een adblocker. Zo heeft ongeveer een kwart een adblocker geïnstalleerd.

Volgens GfK is ongeveer 90 procent van de Nederlanders in het bezit van een smartphone. 70 procent heeft een tablet. Aan het onderzoek hebben alleen mensen van 13 jaar en ouder meegedaan.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.