Chrome 64 Blokkeert Redirects En Automatisch Afspelende Video’s

Google-ChromeGoogle heeft een nieuwe versie van de Chrome Browser uitgebracht, waarin kwaadaardige redirects automatisch worden geblokkeerd. Ook is het mogelijk om automatisch afspelende video’s met geluid permanent te dempen.

In Chrome 64 worden automatische doorverwijzingen voortaan geblokkeerd. Veel van deze doorverwijzingen bevatten namelijk kwaadaardige content, vandaar dat Google hier een einde aan maakt. De gebruiker krijgt een melding zodra Chrome een redirect heeft geblokkeerd. De redirect wordt niet geblokkeerd als de gebruiker er op geklikt heeft.

Google heeft ook een verbeterde pop-up blocker toegevoegd die kwaadaardige links sneller zal tegenhouden. Dit is overigens niet dezelfde adblocker die Google in juni 2017 aankondigde.

Verder is het vanaf nu mogelijk om automatisch afspelende video’s met geluid te blokkeren. Alleen video’s waarbij het geluid uit staat worden voortaan nog automatisch afgespeeld.

Video’s met geluid worden nog wel automatisch afgespeeld als je hierin interesse hebt getoond. Zo zullen de video’s nog steeds afspelen als je een snelkoppeling van de site op je bureaublad hebt geplaatst of als je tijdens het browsen ergens op de pagina tikt of veegt. In het instellingenmenu kun je zelf ook bepaalde sites als uitzondering toevoegen.

Chrome 64 (64.0.3282.116) zal in fasen worden uitgerold naar de Google Play Store, waardoor het nog even kan duren voordat de nieuwste versie van de browser voor iedereen beschikbaar is.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *