“70% Android-gebruikers Wil Voorgeïnstalleerde Apps”

google-appsUit een onderzoek van Application Developer Alliance blijkt dat het grootste gedeelte van de Europese Android-gebruikers graag voorgeïnstalleerde applicaties willen hebben.

Aan het onderzoek hebben 4000 Android-gebruikers meegedaan, waarvan 70% aangaf graag voorgeïnstalleerde apps op hun apparaat te hebben. Het onderzoek is uitgevoerd in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Het resultaat van dit onderzoek komt goed uit voor Google, aangezien de Europese Unie Google beschuldigd van machtsmisbruik. Google verplicht fabrikanten namelijk eigen apps (van Google) mee te leveren op elk Android-apparaat. Hierdoor heeft Google volgens de Europese Unie een te machtige positie op de markt en kan dit concurrentie tegenwerken.

De vraag waar 70% van de ondervraagden “ja” op heeft geantwoord is als volgt: “If you were to buy or receive a new Android device, would you prefer it to come with basic apps so it works out of the box (like an iPhone)?.

De vergelijking met de iPhone is opvallend, aangezien Google eerder als reactie op de Europese Unie aangaf: “als één bedrijf klanten eigen apps opdringt is het wel Apple“. Ook mogen fabrikanten best toestellen op de markt brengen zonder de apps van Google. Zo heeft Amazon alleen nog maar toestellen met een eigen versie van Android, zonder Google-apps, uitgebracht.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Hansz schreef:

    Volgens mij snappen ze iets niet want gaat niet zozeer om de voor geïnstalleerde apps maar om diegene die je niet kunt verwijderen en als je ze uit zet een melding krijgt dat nu je systeem wellicht niet goed meer werkt. Zo worden mensen haast gedwongen om die apps alsnog te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.