Vorig Jaar 700.000 Malafide Apps Uit Google Play Store Gehaald

Android MalwareGoogle heeft in 2017 maar liefst 700.000 malafide applicaties uit de Google Play Strore gehaald. Dat zijn er 70 procent meer dan in 2016.

Volgens Google Play-productmanager Andrew Ahn is de forse stijging van verwijderde apps te danken aan kunstmatige intelligentie. De zelflerende systemen van Google zijn steeds beter in het detecteren van malafide apps. 99 procent van de malafide apps worden afgewezen voordat iemand de app heeft kunnen installeren, aldus Ahn.

De meeste malafide apps doen zich voor als andere populaire apps. De apps hebben een vergelijkbare naam en icoon om gebruikers te misleiden. In 2017 werden 250.000 van deze “copycat” apps verwijderd uit de Play Store. Ook zijn er tienduizenden apps met pornografische en haatzaaiende inhoud uit de Play Store gehaald.

Volgens Google Play-beveiligingshoofd Dave Kleidermacher duiken er steeds meer malafide apps op die de telefoon van slachtoffers gebruiken om cryptomunten te minen. Toch is de kans slechts 0,00006 procent dat iemand vanuit Google Play een malafide app installeert, aldus Kleidermacher.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.